Pentukoulu | SuperPennut 15 krt

Arvosana:
100 % of 100
323,00 €
Varastossa
SKU
pksupe

SuperPennut - se perusteellisempi Pentukoulu

SuperPentuihin kannattaa osallistua heti, kun pentu saapuu uuteen kotiin. Koiran tärkein herkkyyskausi on 2-4 kk iässä, jolloin pennun pitäisi tutustua kaikkiin niihin asioihin, joita sen oletetaan pitävän normaalina osana elämää. Jos tällä herkkyyskaudella ei kerätä pennulle oikeanlaisia kokemuksia, pennusta saattaa kasvaa epävarma tai arka koira.  

Kasvavan koiran erilaiset kaudet on huomioitu SuperPentujen jaksoissa. Jaksojen ohjelma on suunniteltu pennun ikäkausien mukaisesti oletuksella, että pentu aloittaa koulutuksessa 2-3 kk ikäisenä. 

Hyvän suhteen rakentamista, arjen tapakasvatusta ja perustaitoja!

SuperPennut-kurssi sisältää perinteiseen Pentukouluun verrattuna enemmän teoriaa käytännön pysyessä kuitenkin isossa roolissa. Tämä koulutus on sinulle, joka haluat ymmärtää oppimisen teoriaa käytännön harjoitusten takana, ja ehkä tähtäät harrastuslajeihin, jolloin oppimisen lainalaisuuksien ymmärtäminen on entistä tärkeämpää. Sopii myös erinomaisesti niille, jotka ovat kouluttaneet koiria aikaisemminkin, koska oppimisen teoriaan mennään syvemmälle. Laajemmassa koulutuksessa on myös helpompi huomioida yksilölliset tarpeet ja muokata koulutussuunnitelmaa niiden mukaisesti, esim. tavoitteet tietyssä harrastuslajissa voidaan huomioida. 

Sosiaalistaminen ja ympäristökoulutus on osa kaikkia jaksoja sen tärkeyden johdosta. Samaa ei kuitenkaan toisteta, vaan harjoitukset vaikeutuvat koirakkokohtaisesti koko ajan. Osa koulutuskerroista pidetään ulkona, jotta opittuja taitoja pääsee harjoittelemaan autenttisessa ympäristössä kouluttajan tukemana. 

 

Jaksojen pääteemat

Jakso 1:
- Sosiaalistaminen ja ympäristökoulutus
- Pennun aktiivinen oppiminen
- Hihnakäytös, luoksetulo ja rauhoittuminen

Jakso 2:
- Sosiaalistaminen ja ympäristökoulutus
- Hihnakäytös häiriössä
- Ihmisten ja koirien tervehtiminen ja ohittaminen
- Häiriönsietoa

Jakso 3:
- Sosiaalistaminen ja ympäristökoulutus
- Omaehtoinen käsittely ja eläinlääkärikäytökset
- Ongelmakäytösten ennaltaehkäisy
- Harrastuslajeihin tutustumista ja perusvalmiuksia


KURSSIN ANTI

Sinulle:
- opit nykyaikaisen koirankoulutuksen teorian perusteita
- opit kouluttamaan olennaiset peruskäytökset
- saat hyvinkäyttäytyvän, ihmistä arvostavan koiran
- saat mukavaa, ohjattua yhdessäoloa pentusi kanssa 

Koirasi:
- oppii kommunikoimaan ihmisen kanssa
- oppii ihmisten maailman käyttäytymissäännöt
- saa hyvinkäyttäytyvän, koiraa arvostavan oman ihmisen
- saa mukavaa, ohjattua yhdessäoloa oman ihmisensä kanssa
- saa hyviä kokemuksia vieraista ihmisistä, koirista ja paikoista elämänsä tärkeimmän herkkyyskauden aikana

Kurssi alkaa keskusteluosuudella, jossa käydään läpi koirankoulutuksen teoriaa käytännönläheisellä tavalla. Tapaamiskerroilla harjoitellaan aina useampaa taitoa. Kotona tapahtuvan harjoittelun tueksi saat kirjallista materiaalia kurssisuunnitelman mukaisista harjoituksista. 


POISSAOLOT

Jos et pääse kaikille kerroille, voit korvata tunnin myöhemmin korvaustunnilla.
Lue korvauskäytännöstämme täältä >>

 

 

Löysimme muita sinua mahdollisesti kiinnostavia tuotteita!

Kurssikertoja: 15
Kesto: 50 min
Ryhmässä vai yksin?  Ryhmässä
Osallistujien määrä: max 5
Koiran suositusikä kurssin alkaessa: 2-5 kk
Kirjallinen materiaali: Kyllä


ALKAVAT JA KÄYNNISSÄ OLEVAT KURSSIT: 

Aika: La 8.3.-12.7.2025 klo 11.30
Koulutuspäivät: 8.3., 22.3., 29.3., 5.4., 19.4., 26.4., 3.5., 17.5., 24.5., 31.5., 7.6., 14.6., 28.6., 5.7. ja 12.7. (Huomioi taukoviikot)
Kurssikertoja: 15 
Kouluttaja:
Hanna Leskinen, eläintenkouluttaja
Paikka:
Visio, Hyvinkää.  Osittain ulkona Hyvinkäällä ja lähiympäristössä.

Aika:  To 16.1.-24.4.2025 klo 19.00
Koulutuspäivät: 16.1., 23.1., 30.1., 6.2., 13.2., 20.2., 27.2., 6.3., 13.3., 20.3., 27.3., 3.4., 10.4., 17.4. ja 24.4.
Kurssikertoja: 15
Kouluttaja: Leena Rantamäki, eläintenkouluttaja
Paikka: Visio, Hyvinkää.  Osittain ulkona Hyvinkäällä ja lähiympäristössä.


Aika: La 30.11.2024 - 19.4.2025 klo 13.00
Koulutuspäivät: 30.11., 14.12., 21.12., 4.1., 11.1., 25.1., 1.2., 8.2., 22.2., 1.3., 8.3., 22.3., 29.3., 5.4. ja 19.4. (Huomioi taukoviikot)
Kurssikertoja: 15 
Kouluttaja: Hanna Leskinen, eläintenkouluttaja
Paikka: Visio, Hyvinkää.  Osittain ulkona Hyvinkäällä ja lähiympäristössä.

Aika: To 19.9.-2.1.2025 klo 19.00
Koulutuspäivät: 19.9., 26.9., 3.10., 10.10., 17.10., 24.10., 31.10., 7.11., 14.11., 21.11., 28.11., 5.12., 12.12., 19.12. ja 2.1.
Kurssikertoja: 15
Kouluttaja: Leena Rantamäki, eläintenkouluttaja 
Paikka: Visio, Hyvinkää.  Osittain ulkona Hyvinkäällä ja lähiympäristössä.

 



SUUNTAA ANTAVA KURSSIOHJELMA

Jakso 1

1.     Teoriaa

Miten koirat oppivat?

Tällä kerralla keskustellaan teoriaa eläinten oppimisesta, pohditaan sopivia varusteita ja kartoitetaan osallistujien toiveita ja tarpeita. Aikaa myös kysymyksille.
#koiraoppii #sinäopit #koiranparasystävä #ihmisenparasystävä

Yksinolon harjoittelu

Koiran pitää osata olla yksin kotona. Silti suosittelemme näkemään vaivaa järjestelyjen eteen, ettei koiran tarvitsisi viettää elämäänsä suurimmaksi osaksi yksin neljän seinän sisällä huoneistossa. Mieti, voisitko ottaa koiran mukaasi töihin? Vai pystyttekö puolisosi tai lasten kanssa järjestämään päiväohjelman portaittain siten, että koiran yksinoloaika olisi mahdollisimman lyhyt? Tai olisiko naapurissa kotirouva tai eläkeläinen, joka mielellään viettäisi muutaman tunnin päivästä koirasi kanssa? Vaikka koira osaisikin olla 10 tuntia päivässä yksin, se ei taatusti halua. Tähän auttaa toki hieman, jos koiralla on koirakaveri.  
#yksinkotona #eroahdistus #koiraseura
 

Sosiaalistamisen ja ympäristöopin merkitys

Pennulla on erilaisia herkkyyskausia. Merkittävin niistä on sosiaalistumiselle ja ympäristöopille avoin kausi, joka päättyy n. 16 viikon iässä. Tätä ennen pennun pitäisi tutustua useaan kertaan kaikkeen sellaiseen, mitä sen pitäisi pitää normaalina elämänä aikuisena.

Pennun pitäisi saada hyviä kokemuksia erinäköisistä ja –kokoisista koirista vähintään viikoittain 6 kk ikään asti, jotta siitä tulisi koirasosiaalinen ja se puhuisi hyvin koiraa. Tätä varten meillä on kahdesti viikossa Leikkikoulu, jossa pennut pääsevät tutustumaan turvallisesti muihin pentuihin. Samalla pentu saa monipuolista liikuntaa.
#sosiaalistumisikkuna #herkkyyskausialle4kk #ympäristöoppi

 

2.     Aivot käyttöön!

Ensimmäisellä koulutuskerralla tehdään koiralle harjoituksia, jotka tähtäävät siihen, että koira alkaa itse ajatella. Samalla harjoitukset siirtävät oppimisen vastuun osittain ihmiseltä koiralle niin, ettei koira ole mukana vain passiivisena kohteena vaan aktiivisesti yhteiseen maaliin pelaavana joukkuetoverina. Tämä johtaa ihmistä kohtaan aktiiviseen koiraan, jota on helppo kouluttaa. Koulutustapamme vaatii kuitenkin ihmiseltä koiran käyttäytymisen syy- ja seuraussuhteiden ymmärtämistä ja oman käytöksen muokkaamista siten, että koira oppii halutun asian.
#ehdollistaminen #luopuminen

 

3.     Pureminen kuriin!

Pentupureminen on ikävää, mutta normaalia. Siitä ei kuitenkaan tarvitse kärsiä, sillä on olemassa ystävällisiä tapoja opettaa pentua olemaan käyttämättä ihmisiä puruleluna. 
#pentupureminen #hampaatvaihtuvat

 

4.     Paikallaolo ja rauhoittuminen

Rauhoittuminen paikalleen odotustilanteissa tai pyydettäessä missä tahansa ympäristössä on yksi hyvin koulutetun koiran tunnusmerkki. Saada koira haluamaan paikallaoloa muiden riekkuessa ei olekaan niin yksinkertainen tehtävä. Rauhoittuminen tekemään ei-mitään, onkin sitten työnarkomaaneille suorittajakoirille toinen juttu. Joskus pelkkä pysähtyminen riekkumisen sijaan on iso haaste.
#paikallaolo #rauhoittuminen

 

5.     Yhteistyö

Panostamme siihen, että koira on aktiivisesti mukana koulutustilanteessa ja pyrkii miettimään, miten palkkion voisi tienata. Ohjaajaa kohtaan aktiivista koiraa on helppo kouluttaa. Tämä onkin kaiken perusta, oli tavoitteesi sitten hyvin käyttäytyvät kotikoira tai kisakaveri.
#kontakti #lähelläpysyminen

 

6.     Luoksetulo

Luomme pohjat luotettavalle luoksetulolle. Tätä pitäisi harjoitella paljon eri paikoissa. Aihe on niin tärkeä, että siihen meillä on ihan erillinen 10 kerran kurssi, joka sopii hyvin Pentukoulun rinnalle.
#luotettavaluoksetulo

 

7.     Vetämättä hihnassa

Hihnassa vetämättä kulkeminen on yksi vaikeimmista taidoista opettaa – ainakin jos katukuvaa katsoo: lähes jokainen hihnassa kulkeva koira vetää. Tämä ei ole vain epämiellyttävää vaan myös terveysriski sekä koiralle että taluttajalle. Usein hihnassa kulkemiseen aletaan kiinnittää huomiota vasta sitten, kun koira jo vetää hihnassa. Ongelman korjaaminen on huomattavasti haastavampaa kuin sen ennaltaehkäisy!
#kontakti #vetämättähihnassa

 

Jakso 2

 

8.     Koirien ohittaminen - teoriaa

Ohitusongelmat ovat yksi yleisimmistä käytösongelmista kaiken rotuisilla koirilla. Koirat alkavat rähistä yleisimmin n. 2-vuotiaana, vaikka perusta tälle ei-toivotulle käytökselle saadaan aikaan jo pentuaikana. Jos ongelmaa lähdetään kouluttamaan pois jo ennen kuin se ilmenee, pääsee huomattavan paljon vähemmällä työllä. Siksi rähinäongelmien ennaltaehkäisy on fiksun koiranomistajan työlistalla. Remmissä rähisevä koira on stressitekijä omistajalleen, ja pilaa rentouden lenkeistä. Se on stressitekijä myös koiralle, joka yleensä aidosti pelkää ohitustilanteita. Pelon kanssa ei ole mukavaa elää. Remmirähinä ei myöskään koskaan katoa itsekseen. Mikäli Pentukoulussa tehtävät ohitusharjoitukset eivät riitä tai haluat paneutua asiaan huolella, kannattaa osallistua Ohituskouluun. Erillinen Ohituskoulu-kurssi on ohitusongelmien ratkaisuun ja ennaltaehkäisyyn tarkoitettu kuuden kerran kurssi. Tämä on saatavilla myös nettikurssina.
#kontakti #rähisemättähihnassa #pelkopois #stressitönlenkki

 

9.     Koirien ohittaminen - käytäntöä

Harjoittelemme ohittamista käytännössä ulkona. 
#kontakti #rähisemättähihnassa #pelkopois #stressitönlenkki

 

10.  Ihmisten ohittaminen

Kauniisti hihnassa kulkemiseen kuuluu myös ihmisten ohittaminen hallitusti.
#sivistynytkoira #hyväkäytös

 

11.  Ihmisten ja koirien tervehtiminen

Ihmisten tervehtiminen hillitysti ja neljä tassua maassa on kohteliaan ja sivistyneen koiran tapa. Tämäkin asia on koiralle opetettava, sillä koiran itsenäiset opinnot eivät välttämättä tässäkään asiassa johda omistajan tai varsinkaan vieraiden ihmisten kannalta mukavaan lopputulokseen. Koiriakin pitää tervehtiä sivistyneesti vasta luvan saatuaan.  
#neljätassuamaassa #sivistynytkoira

 

12.  Paikkamakuu

Paikkamakuu harjoitukset jatkuvat ja siirtyvät seuraavaan vaikeustasoon. 
#paikkamakuu #rauhoittuminen #rentous #lisäähaasteita

 

Jakso 3

 

13.  Kohdetyöskentely

Kohdetyöskentely on yksi koiran perustaidoista, jota voi hyödyntää lukemattomin eri tavoin. Kohdetyöskentelyllä tarkoitetaan sitä, että koira osaa koskea kohdetta esim. kirsullaan. Nenäkohteen avulla voi opettaa mitä tahansa mitä pystyy namillakin houkuttelemaan. Houkuttelussa koira ei ajattele tekemäänsä, joten oppiminen on todella paljon hitaampaa kuin kohteita käyttämällä.
#kosketuskeppi #kosketusalusta

 

14.  Ei-toivotut käytökset

Pienet pennut tekevät paljon asioita, jotka eivät miellytä omistajaa. Purevat, kantavat esineitä suussaan ja pissaavat minne sattuu. Tällä koulutuskerralla pohditaan näitä asioita ja mietitään yksilöllisiä ratkaisuja jokaisen haasteisiin.
#koiratkuriin #äläkiellä  

 

15.  Käsittely - kuonokoppa tutuksi

Käsittelyyn kuuluu myös kuonokopan opettaminen. Jos koira joskus loukkaantuu, on sille hoitotilanteessa todennäköisesti laitettava kuonokoppa. Jos se on opetettu mukavaksi tempuksi jo etukäteen, sen laittaminen ei onnettomuustilanteessa stressaa koiraa lisää. Kuonokoppa takaa myös hoitohenkilökunnan työturvallisuuden, ja siksi kuonokoppa pitäisi opettaa ihan jokaiselle koiralle.
#mitäjostapahtuuonnettomuus #kädetönlääkärityötönlääkäri

 

16.  Käsittely ja eläinlääkärikäytökset

Käsittelystä nauttivaa koiraa on helppoa hoitaa! Kun käsittely on opetettu koiralle oikein pienestä pitäen, myös eläinlääkärikäynnit ja mahdolliset loukkaantumistilanteet ovat helpommin hoidettavissa. Käsittely on opetettu oikein silloin, kun koira on tilanteessa täysin vapaaehtoisesti ja nauttii siitä - tai jopa pyytää sitä!
#käsittelymukavaksi #omaehtoinenkäsittely

 

17.  Virikkeistäminen, hyvinvointi ja johdanto harrastuslajeihin

Viimeisellä kerralla keskustellaan koiran elämänlaadusta, hyvinvoinnista, harrastusmahdollisuuksista ja kokeillaan eri lajeja osallistujien toiveiden mukaisesti.
#virikkeet #koiraharrastus #harrastuskoira #aktiivinenkoiraonnellinenkoira

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Pentukoulu | SuperPennut 15 krt
Arvosana